12 de desembre del 2013

La meva experiència a les Ajudar Jugant

Aquest cap de setmana he baixat a Barcelona, tant dissabte com diumenge, per tal de poder assistir a les jornades Ajudar Jugant. En elles vaig poder gaudir de dues jornades lúdiques durant les que em vaig centrar sobretot en jugar/dirigir partides de Societat Pathfinder, tot i que també vaig tenir temps de donar un cop d'ull a altres coses


Dissabte, els astres es van alinear i vaig poder baixar amb el Gustavo i el Marc, dos dels coordinadors d'events de Societat Pathfinder a la provincia de Barcelona. Malgrat haver arribat prou d'hora ja vam trobar una bona cua de gent esperant a entrar. Aquesta gent volien ser els primers en comprar a la botiga solidaria de les ajudar jugant i poder triar així les millors gangues que s'oferien a preus irrisoris.

Però mentre la gent anava comprant nosaltres ens vam posar per feina i en poc més de mitja hora vam tenir cinc taules de Pathfinder a punt. Jo vaig jugar l'escenari Severing Ties dirigit pel Marc, compartint taula amb en Turbiales, del bloc Frikiverso, qui duia també un mag, la Rosa amb el seu guerrer i en Jaume que duia un paladí.

Aquí estic camuflat darrera del company. Fotografia treta del Facebook d'Ajudar Jugando
Ens vam haver de infiltrar dins una base del Consorci d'Aspis, enemics declarats de la Societat Pathfinder. La partida va ser força entretinguda, amb bones oportunitats per el roleig, encontres de dificultat mitjana i una situació de les que posen la por al cos i fa que hagis de anar amb peu de plom per tal de no ficar-se en un embolic dels que no es gens fàcil ensortir-se'n.

Un cop acabada la partida, i vist que la botiga havia quedat bastant lliure, vaig apropar-me a tafanejar el material que hi havia. Remenant capses de material, vaig trobar, per el fantàstic preu de 6€ un clàssic dels que sempre havia volgut tenir. Es tracta de Genertela, l'atles de un dels continents de Glorantha que fou publicada per Joc dins la linea de suplements de RuneQuest.

La adquisició del dia. Tota una troballa

Per la tarde vam continuar amb les partides de Pathfinder. Aquest cop fent de Màster, on vaig dirigir l'escenari Song of The Sea Witch per a jugadors de nivells 3 i 4. La taula estava força equilibrada, amb en Guillem que duia el seu Paladin/Gunslinguer, en Joan amb un segon Paladí, un segon Joan amb un Bàrbar, i dos macs duts per en Domènec i en Jorge. Aquesta partida ens torna a dur a la taula el PNJ Yargos Gill que ja va tenir un pes important dins l'escenari The silent tide. He de dir que vaig patir una situació surrealista a taula, però per sort tot va quedar en anècdota.
La meva partida de la tarda. Fotografia treta del Facebook d'Ajudar Jugando
Desprès de jugar i donar un parell de voltes, i entre sorteigos i xerrades vam tornar a casa, a descansar i agafar força per la jornada del diumenge.

Diumenge vaig baixar sol amb el compromís previ de dirigir una altre escenari de Pathfinder. En aquesta ocasió vaig triar un dels meus escenaris preferits, The City of Stranger Part I : The Shadow Gambit, un escenari en el que els jugadors son enviats a la ciutat de Kaer Maga per investigar una estranya missiva rebuda a la seu de la Societat Pathfinder. Es un escenari amb pnj molt divertits. El nivell dels reptes es relativament baix, així que el paladí que duia el Roberto, els dos Bards d'en Manel i el Gustavo i el clergue d'en Joan no van tenir gaires problemes en treure tot l'entrallat.


Els jugadors matinals. Fotografia treta del Facebook d'Ajudar Jugando
Durant el matí del diumenge, es va veure menys gent que el dissabte. Després de dinar i participar en un parell de sorteigs vaig tornar a casa, deixant de veure la subhasta que tancava les Jornades.

Per part meva aquesta ha estat la meva experiència en una jornada d'aquest tipus. Malgrat haver-me centrat en un sol joc de rol, ha estat una experiència força interessant. Tafanejant per les taules, he vist a algun joc molt interessant que deixo pendent per tastar més endavant. Ara toca esperar a les properes jornades d'aquesta mena.

3 comentaris:

  1. Molt bé, molt bé jejeje...

    ResponElimina
  2. Ooooo el Genertela!! Jo fa dos anys vaig comprar el Rune Quest i el Rune Quest Avançat i el Genertela també!! Ara buscava el Glorantha i L'Illa dels Grius!! A veure si un día juguem una de Rune Quest!!

    ResponElimina
  3. Uff. la illa va ser el meu primer llibre de rol, ja contaré la història algun dia. La vaig estar buscant i el preu a ebay es prohibitiu.

    Tinc un parell de escenaris one-shot per jugar en la segona edat de Glorantha, fent servir les regles de Legend / Moongose RQ II. Els podríem fer algun dia. Segur que trobem voluntaris.

    ResponElimina