13 de gener del 2014

Revista Crítico

Fa uns mesos vaig assabentar-me de l'existència d'un projecte via crowfounding que volia recuperar una revista en paper dedicada als jocs de rol, inspirant-se en aquelles mítiques revistes com la Lider, la Dragón o la 2D10. Aquest projecte, malgrat que una mica extrany en ple segle xxi, ha vist la llum aquest gener amb el primer número de la revista Critico.



Per un preu de 5€ i amb periodicitat trimestral, podrem gaudir d'aquesta revista que ens porta un seguit de mòduls i ajudes per els nostres jocs de rol. Malgrat que estiguin destinats a jocs concrets, les històries que conten sempre les podem adaptar a jocs que tinguin una ambientació similar, el que facilita molt la feina del GM. De fet, els que ens vam subscriure a la revista, tenim la opció de obtenir via internet la conversió a altres sistemes d'aquests mòduls.

Una característica d'aquesta revista rau en que els continguts a partir del segon numero, els decidiran els qui vam participar en el projecte de crowfounding, sent a més de mecenes o subscriptors, editors de la mateixa. Els continguts es trien dons entre tots aquells que volen participar, el que fa que sigui una revista plural.

Pel que fa al paper empleat, es de molt bona qualitat, assegurant que podrà aguantar les sessions de joc més exigents. La revista te mida A5, pel que es fàcil de dur, fins i tot a la butxaca de la jaqueta.

En suma, es tracta d'una bona iniciativa. Els mòduls son de molt bona qualitat i més llargs que el que recordo de la revista Lider o 2D10. Recupera el esperit de un producte passat. Potser es una anacronia, però segur que arriba a la fibra sensible. El seu preu, força assequible farà que no dubtem gaire a l'hora d'adquirir-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada