17 d’abril del 2014

Actual Play. Jade Regent - The Brinewall Legacy (II)

Segona sessió de la campanya Jade Regent, que estem jugant actualment. Si vols jugar aquesta campanya, et recomano que no segueixis llegint més enllà d'aquest punt.

Després de passar la nit a casa d'en Walthus Proudstum, els jugadors es lleven discutint quins han de ser els propers passos. En Walthus els hi proposa que els hi pot prestar una barca que pot fer que el seu viatge cap al poblat dels Llepa-Gripaus. Després de estudiar les diferents opcions, decideixen declinar la oferta, dons això obligaria que en Musashi hagi de deixar el seu cavall. Trien quina pot ser la millor ruta, i, escoltant els consells d'en Walthus es decideixen per seguir el camí dels pescadors. Alguna que altra criatura els hi fa la gitza, però poden desfer-se d'ella sense problemes.

Quan porten una hora de camí, es troben amb un rastre que creua en el seu camí. En Tajo pot veure que una criatura bipeda està arrosegant alguna pressa que va deixant un rastre de sang força evident. Guiats per el Tajo, arriben a un punt on s'alça un petit turó, però que als ulls observadors de Lady Ardunia i Evea és revela com una construcció artificial i que amaga, darrera un bon grapat d'ossos. En Teku, rebuscant entre les restes, troba les restes del que semblen uns peus de porc amb restes de menjar recent.

En Musashi demostra que es un home de sang calenta i decideix golpejar al costat de la porta, als pocs segons apareix una extranya criatura de gran boca. Han trobat al Monstre del riu fangòs!!!!

El monstre del riu fangòs
Aquesta criatura duu una llarga llança corcesca. En Musashi la desafia. Després de lluitar amb la col·laboració dels seus companys, els aventurers derroten el Monstre. Quan entren dins la cabana del monstre troben els cranis de 11 humans, així com les seves robes i altres pertinences apilades a un racó. Evea es dona compte que algunes d'aquestes pertinences són de joves de Sandpoint que han desaparegut aquest darrer any. Tot i que hi ha qui diu que havien estat víctimes del monstre, molta gent creu que havien fugit de casa, possiblement cap a Magnimar, en busca d'una vida més emocionant. Malauradament, la més tràgica de les opcions s'ha desvetllat com a correcta.

Els nostres personatges enterren les restes mentre en Teku diu unes paraules als deus per que acullin aquests desafortunats. Evea agafa les diferents pertinences per tal de dur la mala noticia als familiars de les víctimes del monstre i en Tajo i en Musashi prenen el cap del monstre, amb alguna idea que els hi ronda pel cap.

Tornen a posar-se en marxa, recuperant la senda i bordejant els aiguamolls, el que els porta la resta del dia. Fan nit en el camí, on a part d'uns focs d'artifici llunyans res no pertorba la calma dels herois. Al matí es posen en marxa fins que divisen el poblat dels Llepa-Gripaus.

El poblat dels goblins està protegit per una empallissada de fusta que la voreja, tret de una zona on hi ha un estany que es prou defensa contra les besties que viuen els aiguamolls. Un seguit de cabanes situades sobre pilons d'un metre i mig d'alçada connectades per passarel·les de fusta.

Un estrany silenci rep als personatges quan aquests s'aproximen al poblat. La porta al mur es troba arrancada. Els personatges entren al poblat, on troben un forat amb restes cremades. Inspeccionen una mica el poblat. En Musashi desmunta, però la seva muntura es mostra nerviosa evitant estar prop de l'estany. El samurai mira l'aigua i veu que al seu fons hi ha uns quants ossos humans.

No es veu cap mena d'activitat. En Tajo pot arribar a veure a una de les cabanes com un goblin treu el cap i s'ajup al veure's observat. Quan es dona compte, comença a parlar en la llengua dels goblins dient que han derrotat als seus enemics. El seu discurs crida la atenció de alguns goblins que estan amagats a les cabanes. Fa un senyal a en Musashi, qui ensenya als goblins el cap del Monstre del Riu. Quan el veuen, els goblins s'amaguen ràpidament.

Una inspecció al poblat, els hi revela que hi ha una cabana que sembla més important que la resta, no només per les seves dimensions també per que es la única que te doble porta. Van cap allà i la troben barrada. En Musashi intenta tirar-la a terra però falla, en canvi, Lady Ardunia pot esbotzar la pota d'un cop. Dins la sala, el cap Gutwad seu al seu tron amb tres goblins que l'escolten i a qui ordena que ataquin.

Dins la sala, el cap Gutwad seia al seu tron
En Musashi, Lady Ardunia i Tajo es disposen a lluitar amb els goblins mentre que en Teku i Evea esperen a la passarel·la fora de la cabana, per tal d'evitar ser sorpresos. Un dels goblins llença un coet que surt de la cassa passant entre els caps dels personatges.

Als pocs segons,sis goblins més surten dels seus amagatalls. Tres estan molt lluny per inquietar als personatges, i es veuen forçats a fer un rodeig per evitar el cavall que intimida molt. Els altres tres sorprenen a Evea i la rodegen, intentant atacar-la. Evea es posa a la defensiva, podent esquivar els atacs i buscar una posició més favorable. Mentre tant, els altres goblins arriben a la alçada de Lady qui es sorpresa per un d'ells, que li fa una petita feria.

Al cap d'uns assalts, s'obre una segona cabana, però en aquest cas, en Teku es a la vora i pot fer servir les seves mans ardents per tal de socarrimar els goblins que volien unir-se a la festa. A més, el conjur d'en Teku fa que esclatin els focs d'artifici que aquests darrers goblins esclatin ferint-los encara més.

Mentre tant a la casa, En Tajo, en Musashi i Lady Arduinia donen compte dels goblins quedant només el Cap en peu. Al veure's sol i en inferioritat, intenta fugir, però Evea està atenta i l'atura amb una precisa fletxa. En aquest moments, els pocs goblins que queden al poblat fugen cap a els aiguamolls.

Un cop lligat en Teku guareix al Cap dels Goblins, qui, derrotat, responent a les preguntes d'en Tajo els conta la seva història.
Fa un dia els ossos ataquen poble Llepa-Gripaus. Nosaltres lluitar, però ells ser forts. Nosaltres donem tresors dels Llepa-Gripaus a ossos i ossos marxen. Fa dies nosaltres trobem tresor. I amb tresor trobem dibuix d'altre lloc de tresor. Nosaltres el busquem. Però llavores venen ossos i emporten tresor. I maten a molts Llepa-Gripaus.
Dins la casa del Cap Gutwad, troben entre altres objectes, un vano d'origen oriental que té a la part de darrera un tosc dibuix d'un mapa que els protagonistes d'aquesta història reconeixen com un mapa de la zona on s'indiquen tres punts, que són segons el cap, el dibuix que els va dur als tresors. Mentre tant, en Tajo troba un rastre que pot seguir i que sembla que va cap a la direcció que indica el mapa.

Continuarà...

1 comentari: