30 d’abril del 2014

Actual Play. Jade Regent - The Brinewall Legacy (III)

Tercera sessió de Joc. Els protagonistes havien de triar quins eren els seus propers passos. Com sempre, avís d'spoilers de la campanya.

(Post actualitzat el 30/04/2014 a les 16:00) per afegir comentaris dels jugadors

Un cop acabada la lluita i amb la llum del sol apunt d'amgar-se, van fer un registre del poblat dels goblins. Van veure que a l'estany situat a un dels extrems del poblat, hi havia restos d'esquelets que duien restes de robes que en Musashi va identificar com d'origen Tian.

Després de descansar al poblat de la tribu dels Llepa-Gripaus, els cinc aventurers que havien capturat el cap de la tribu, el Cap Gutwad, havien de prendre una decisió. Podien anar seguin el rastre que van deixar els esquelets després del seu assalt a la tribu goblin, poden seguir el vell mapa dibuixat darrera el ventall que van recuperar de mans dels goblins o bé poden tornar a Sandpoint i entregar el presoner Goblin i cobrar la recompensa que s'oferia per el seu cap, que pujava a 300 monedes d'or.

Malgrat la oposició de Evea, que era més partidària de cobrar la recompensa i adquirir equip nou, i veient que tant el rastre anava en la direcció aproximada d'un dels punts marcats al mapa, van decidir seguir el rastre. Al sortir en Gutwad interrogat per en Tajo, els hi identifica els punts del mapa com a Tresor Petit, Tresor Gran i aquí no hi ha res. Avancen lentament durant tot el dia, sense cap mena de problema. Durant el camí, el Tajo talla el dit petit d'una mà al Cap goblin.

Mapa dels Aiguamolls de la Soca en Salmorra on s'indiquen la localització del tresor petit (1), el lloc on no hi ha res (2) i el tresor gran (3).

Quan cau la nit, decideixen fer acampada en un lloc triat per en Musashi, un clar entre arbres que sembla tenir el terra prou sec. Evea es fa una hamaca amb unes velles mantes que va trobar al poblat goblin i que va netejar usant la seva màgia. En Tajo adverteix al cap Gutwad que no intenti fugir o li tallarà un dit.

Es tornen per fer guàrdia durant la nit. El primer torn el fa el Tajo, qui veu que un grup de criatures menudes s'apropen al seu campament. En Desperta als seus companys i els hi fa indicacions. Tret d'Evea i Lady Ardunia, la resta es desperten be i veuen un parell de goblins que s'apropen al campament. En Tajo diu al cap Gutwad que si no vol morir, els hi digui que no intentin res. El cap goblin fa cas, dient que no intentin res aquesta nit. Els rondaires vist que han estat sorpresos i que estan en inferioritat decideixen retirar-se.

Al matí següent es lleven sense cap altre incident. En Tajo i en Musashi troben de nou el rastre que havien deixat els esquelets i el poden seguir fins a un punt on el rastre creua un camí, que sembla poc transitat recentment. Aquest camí es dirigeix cap a l'oest, que es just la direcció en la que es troba la marca del mapa que en Gutwad va anomenar com a tresor petit. Decideixen seguir el camí fins a arribar a el que sembla una empallissada.  Dins d'aquesta, un vell vaixell es troba embarrancat. Hi ha una passarel·la a proa per accedir-hi. El vaixell es troba en mal estat, amb restes de lluita, que han deteriorat recentment el casc de la nau. A part d'això, l'altra cosa que crida la atenció dels aventurers és el nom de la nau, escrit amb caràcters de Tian Xia, i que en Musashi llegeix com L'Estrella Kaijitsu.

Un cop vist que no hi ha res important al vaixell, decideixen anar cap a l'oest en direcció al punt que en Gutwad els hi ha identificat com a lloc on no hi ha res. Aquí troben les restes d'un altre vaixell, aquest en molt mal estat. Tot just queda l'estructura de fusta interior i una petita part en proa. Quan els personatges s'apropen a les restes, tres esquelets s'animen al seu interior s'animen i ataquen als aventurers. El cap Gutwad al veure els esquelets intenta fugir. En Tajo d'agafa i li talla el dit polze, dient-li que ja l'havia advertit del que li passaria si intentava fugir. En pocs segons, els aventurers es desfan dels esquelets. En Teku, decideix que ha de curar a en Gutwad i li lliga el dit amputat, tot i que no resulta una bona solució.

Quan la cosa es calma, veuen que el vaixell, que és de més gran mida que el que havien trobat anteriorment, es troba molt malament. A proa hi ha un penjat un cartell amb el nom de la nau. Aquest cartell està  escrit en lletres Tians que posa el nom de la nau, que resulta ser La Flor Kaijitsu. Un altre indici que apunta a la família d'en Musashi!!. El jove samurai, agafa aquest record familiar per tal de conèixer la historia d'aquests vaixells. Veient que els esquelets porten roba que indica que venen de l'Est i que algun d'ells té un emblema que sembla el de la casa Kaijitsu, en Musashi demana a en Teku que faci una petita cerimònia per les animes dels esquelets caiguts.

En aquest moment es dirigeixen cap al sud, cap a la localització anomenada per el Goblin com a Tresor Gran. Quan arriben al punt, troben una caverna l'entrada de la qual esta coberta per plantes que pengen camuflant lleugerament l'entrada. En Tajo, veient que el Cap Goblin no es hi serà de més utilitat, li talla el coll amb els seus Kukris davant de la exclamació de Lady Ardunia.

Quan entren a la caverna es troben un espai relliscós, amb el sostre baix. Tot i que alguna galeria es ample, hi ha d'altres per les que amb prou feines passa una persona. Just al final d'un d'aquests passadissos, en Tajo, que obre el camí, es troba amb una aranya gegant que esta menjant un llangardaix de grans dimensions. Al veure el seu àpat interromput, ataca mossegant greument a en Tajo qui es nota afeblit per la mossegada de l'aranya notant com el verí actua fent que perdi les seves forces. Mentre Lady Ardunia i Musashi s'encarreguen de la criatura, en Teku mira de guarir al pobre Tajo, fent servir curiosos rituals que consisteixen en escopir a la ferida. Malgrat que la mossegada deixa de sagnar, les forces sembla que no tornen a en Tajo.

Segueixen avançant per la cova, fins a arribar a una amplia estanca, coberta parcialment per aigua. Quatre esquelets reposen en la posició de seiza, asseguts sobre els seus genolls. En Teku veu que dins l'aigua submergits hi han dos més. Tots ells tenen robes similar a les que duien els que havien trobat anteriorment, amb emblemes de la casa Kaijitsu. En Musashi s'apropa a un d'ells per tal de enterrar-los, però just en el moment que està apunt de tocara un d'ells, tots sis s'animen i ataquen als personatges. En Tajo, encara devilitat per el verí de l'aranya, s'interposa entre un dels esquelets i la Evea, intentant protegir la seva companya del perill. Durant el combat, en Musashi es mostra demolidor amb la seva Nanginata, destrossant tots aquells esquelets que se l'hi apropen. Els esquelets supervivents, van veure com l'energia divina canalitzada per el Teku els debilitava fins a acabar amb la seva existència.

Un esquelet assegut sobre un cofre de Jade que desafia a en Musashi quan veu que s'hi apropa
Segueixen avançant per la cova fins que en Musashi veu a un esquelet, aquest vestit amb millor armadura que la resta, assegut sobre un cofre de jade. Quant veu entrar a en Musashi, s'aixeca i el senyala amb el seu Wakisashi desafiant al jove Samurai. Aquest respon al desafiament amb la seva nanginata. L'esquelet s'apropa a en Musashi i malgrat intentar defensar-se, rep una greu ferida per part de la criatura no-morta, que el deixa mig estabornit. Per sort per ell arriben la resta de personatges. En Tajo es mou per intentar despistar l'esquelet per tal d'atacar-lo per l'esquena. Lady Ardunia, al veure el no mort invoca a la deessa Iomedae per tal de castigar el mal. La paladina ataca llavores a l'esquelet i el venç amb dos cops del seu martell, sense cap mena de dubte guiat per les forces divines de la deessa de la justícia i l'honor.

Un cop han acabat amb totes les amenaces regiren el botí on troben diversos elements interessants. En Musashi es fixa en el wakisashi que gairebé li costa la vida. És de bella factura, però te el mànec en mal estat, el que dificulta el seu ús.

Reflexions dels personatges després de la batalla

En el camino de vuelta, Mushasi se encuentra extrañamente callado. Al parecer han sucedido muchas cosas y el no esta acostumbrado a asimilar, ni comprender dales questiones.
Te tanto en tanto, se toca la tremenda herida que recibió del guerrero esquelético, que aunque curada por sus compañeros de viaje, siempre recordara.
En el atardecer, práctico con los wakizashis encontrados, para mostrar respeto a sus antiguos propietarios y dichas armas tan honorables.

Tajo se encuentra extrañamente envenenado. Se caga en maldita araña y se pregunta para qué carrateó a ese estúpido goblin durante 3 días y que no aportó nada. Menos mal que no le dábamos de comer...

Evea, sempre impecable, aprofitant tot moment per retocar-se la imatge amb l'armadura de Mushasi, mira de tant en quant a Tajo, no es que no compartís la manera de fer d'aquets en vers al goblin fet presoner, sino que li va resultar odiós. Això feu que en defugís el contacte... fins que, durant el combat amb els esquelets, el mateix Tajo, fet un drap per culpa del verí de l'aranya, no va dubtar en anar a donar-li un cop de mà per atreure l'atenció d'un dels esquelets.
Suposa que, si continuen tots plegats en pròximes aventures, caldrà que tots posin de la seva part per mantenir una bona convivència.
En tot cas, ara tocarà fer una mica de descans i fruir de les recompenses. Un cop haguem anunciat que la tribu dels Llepa-gripaus ja no representa un problema pel comerç de la zona, i notificar als familiars dels nois i noies difunts, el destí d'aquests.

Continuarà


1 comentari: