1 d’abril del 2014

Darrera de la Pantalla.

Haig de reconèixer que des que em van introduir en el món del rol, m'he trobat la molts mes cops assumint el paper de director de joc que no pas participant de l'experiència com a jugador. Quan desprès de un bon grapat d'anys vaig retornar a aquesta afició ho vaig fer amb la intenció de no posar-me a dirigir partides i dedicar-me senzillament a gaudir jugant sense els mals de caps i la responsabilitat que suposa fer de màster.



Vaig durar 7 sessions de joc abans de posar-me a dirigir. Amb l'excusa que els escenaris de Pathfinder Society la història de la sessió està escrita, i que això estalviava feina, vaig tornar a dirigir una partida de rol. Des d'aquell moment i fins ara, han anat caient partides one-shot, principalment de Pathfinder Society, encara que en el camí també hi ha hagut lloc per el Legend, joc que per cert, algun dia comentaré. Ara em toca donar el següent pas, dons vaig acceptar la proposta de dur a taula una campanya llarga i demà comencem. El joc triat ha estat Pathfinder i seguirem un dels seus famosos Adventure Paths.Espero que la cosa vaigi bé.

A part d'això tinc altres jocs que m'agradaria dirigir, entre els que es troben 3:16 Masacre en la galaxia i les meves properes adquisicions, com el Walküre, que vaig adquirir en mecenatge i que està en fase de maquetació e imprempta.

Com podeu veure, cada cop em passo més temps com a director, el que em fa admetre que m'agrada agafar aquest paper. Reconec que no em fa por assumir la responsabilitat de fer que un grup de gent passi una agradable estona. Que hi farem. Em va la marxa.

5 comentaris:

  1. Hi ha alguns rolers que som 'DMs forever' i no s'hi pot fer res. O potser sí, jo ja m'he autolimitat a dirigir sistema PF. Cualsevol dia buscaré per internet regles per fer-lo servir a l'època actual o al futur. I amb aquest sistema m'atreveixo a dirigir les ambientacions que vulguis, Cthulhu, Històric, Star Trek, el que caigui! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. aquí discrepo amb tu. possiblement en un entorn més sci-fi les regles de pathfinder es quedin curtes. Clar que mai m'ha importat mirar un sistema nou que s'adeqüi a la ambientació en concret que no mega-sistemes generalistes. I també es cert que si una cosa no la recordo, ho dic i aplico el sentit comú.

      Elimina
    2. Sí, però m'agafo al tema de que el sistema es molt menys important que el trio mòdul-master-jugadors, aquest trio és el 80 o el 90% de l'experiència. I admeto que segurament si tingués més temps incorporar nous sistemes no seria un problema. Però ara mateix...

      Elimina
    3. tempus fugit.

      el temps es el gran problema. jo reconec que de pathfinder tinc moltes llacunes i que hi ha coses que me les miro quan les trobo en un mòdul. Pero si m'apareix un magus o un gunslinger a la taula, me la poden colar per que no tinc ni papa d'aquestes clases.

      Elimina
  2. I que molts jugadors gaudirem :)

    ResponElimina