6 de juliol del 2014

150 jugadors de Carcassonne

Enguany l'Ateneu Igualadí celebra el seu 150è aniversari. I per celebrar-ho s'estan celebrant tot un seguit d'actes. Un d'aquests actes serà la celebració d'una macropartida de Carcassone, el clàssic joc de taula creat per Klaus-Jürgen Wrede que serà organitzada per l'Associació Cultural El Pati d'Igualada, associació dedicada a difondre i gaudir els jocs de taula, rol, wargames, etc.

En concret es tracta de que juguem una partida de 150 jugadors simultàniament a aquest joc, tot fent servir un conjunt de regles especials, que es coneixen com adoberies i blanquers. Els jugadors s'ajuntaràn en 30 taules de joc, cadascuna d'elles amb un taulell on hi ha, a part de la lloseta inicial del joc, una que representa un encreuament de camins i un riu. Això vol representar dos coses

  1. Que Igualada neix a un encreuament de camins, entre la carretera Reial que anava de Barcelona a Lleida i un eix que anava cap el nord, cap a ciutats com Manresa o Cardona.
  2. La ciutat està molt relacionada amb el riu Anoia, autèntic motor de l'economia local. No en va el nom d'Igualada deriva d'Aqualata, que vol dir Aigua abundant. I es que l'aigua del riu ha dut abundància a la ciutat, amb la situació de les adoberies seguint el riu.
Per motius obvis l'espai de joc serà limitat, degut a que el terme municipal d'Igualada es relativament petit, limitat per els municipis veïns de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. 

Tot això es celebrarà el dia 19 de Juliol per la tarda a l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, coincidint amb la Pati-Trobada del mes de Juliol. Pel matí podreu conèixer el joc i les regles casolanes per adaptar el joc a un entorn amb tants jugadors. Si voleu participar, cal omplir el formulari d'inscripció online que podeu trobar en aquest enllaç. Els jugadors participaran en sorteig de diversos premis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada