25 de juliol del 2014

Actual Play. Jade Regent - The Brinewall Legacy (VIII)

Per fi el desenllaç d'aquesta part de l'aventura. Els misteris amagats sota el castell de Brinewall estan a punt de ser desvetllats. Com sempre, no vull aixafar la emoció a qui vulgui jugar l'Adventure Path, així que segueix llegint sota la teva responsabilitat.

Un cop inspeccionat tot el castell, i descansant de manera adecuada decideixen anar a per els soterranis del mateix, amb l'esperança de trobar la càmera secreta de la que parlava la carta d'en Rokuro Kaijitsu.

Quan comencen a baixar unes escales cap als soterranis del castell, es troben un rastell que els barra el pas. Les seves barres semblen prou resistents com per intentar esfondra'l. Inspeccionant, en Tajo veu un parell de espais circulars a la pared. En un d'ells hi ha gravat a la pedra de la pared un sol, a l'altra una lluna. El tamany d'aquests dos cercles coincideix amb el disc que van recuperar del cos d'en Kikonu, que tenia dibuixat la silueta del castell de Brinewall il·luminat per la llum del sol. Dedueixen que ha d'haver-hi un segon disc similar a aquest on hi hauria d'haver-hi una lluna dibuixada. Per aquest motiu decideixen baixar als soterranis per una altra de les escales que previament havien trobat al castell.

Al baixar al un olor desagradable els assalta i han de rendir comptes amb un parell de grups de troglodites, entre els que es troba un de més fort del normal, que sembla el seu lider. Malgrat patir algunes nausees degudes a la ferum que desprenen aquests éssers, no tenen problemes en acabar amb ells.

Als soterranis del castell troben les restes d'una antiga cuina, així com el que sembla una petita arena que havia de servir de zona d'entrenament per als antics soldats que vigilaven el castell, però que el pas del temps ha deixat força malmès. També troben un parell de passadissos que s'allunyen del castell, malgrat que no s'endinsen molt per ells, no els hi costa deduir que el seu propòsit es el de tenir una via d'escapament en cas de setge, encara que també es podrien aprofitar per entrar al castell sense ser vistos.

Una altra estança que troben son les masmorres del castell. En elles troben un ogre que els hi diu que ells no són en Kikonu i que per tant no poden estar allà. A una de les cel·les hi ha una noia amb clars simptomes d'haver donat problemes per la seva captura. Mentre la resta del grup es fa càrrec de l'ogre, en Teku s'apropa a la noia i amb la seva innocència li pregunta si ella es dolenta.  Un cop acaben amb l'ogre interroguen a la noia, que diu anomenar-se Kelda Oxgutter i ser nativa dels regnes dels reis linhorm. Els explica la seva història. Formava part d'una expedició d'Skalds que venien en busca de fortuna a la antiga ciutat de Brinewall. Quan van arribar van ser atacats per un Drako de riu que va acabar amb la vida dels seus companys i va enfonsar el seu drakkar. Sense companys i sense vaixell per tornar a casa, va decidir intentar explorar el castell ella sola, tot i que de seguida va ser feta presonera per uns estranys homes ocells. Demana als aventurers si la poden acompanyar cap a la seva terra natal, on seran recompensats. Malgrat les reticencies del grup en dirigir-se tant al nord, si que accepten la seva companyia mentre exploren el castell, facilitant-li les seves armes que en Teku va trobar al calabós.

Kelda Oxgutter, despres de ser rescatada i amb el seu equip recuperat.


Amb la nova companyia, segueixen la seva exploració dels soterranis. arriben a una estança des de la que poden veure una amplia galeria situada a una bona alçada sobre els seus caps. Des de allà dalt els hi cauen rajos de foc, que arriben a tocar a en Musashi. Ràpidament es posen en guardia per tal de veure que una criatura situada sobre l'estança superior els ha atacat. Aquesta criatura, de deu braços, dons d'ells acabats amb urpes, ha estat qui els ha llençat l'encanteri. Mentre en Tajo busca refugi i aprofita per mirar les estances contigües a aquesta, en Teku intenta mantenir la salut dels seus companys intacta. La resta, inclosa la Kelda, comencen a atacar amb armes a distancia. Evea destaca per la seva bona puntería.

Una criatura com aquesta els va atacar, llençant encanteris. La foto es del bestiari, però es que no tinc cap més a mà
 La criatura decideix intentar entrar a lluitar cos a cos, però en rebre un parell de bones garrotades per part de Lady Arduinia i en Musashi, es torna a enlairar, per tal de fer servir els seus encanteris. Després de rebre unes quantes ferides crida "Pare!! Ajuda'm!!! Pareeeeee!!! Pazuzu!!!!!" per seguir lluitant fins caure derrotat.

Registrant la zona troben, entre altres coses, un disc amb la silueta de Brinewall sota la llum de la lluna, de la mateixa mida que el que ja tenien. Contents per tenir les dues claus, tornen al rastell que els hi barrava el pas. Quan posen els dos discos al seu lloc, aquest s'aixeca deixant pas franc als aventurers. Un cop baixen les escales es troben amb la figura semitransparent d'un ancià que sembla tenir origen orientals. Quan veu que s'hi apropen desenfunda la seva katana i es posa en posició defensiva.

De seguida s'adonen que aquest ancià és la viva imatge d'en Musashi, només que amb uns quants anys més que el jove samurai. En Musashi es dirigeix a ell com a Avi, moment en el que aquest deixa caure la seva arma dient
"Et conec, tu ets Kaijitsu. NOOO!!!!. Fill meu, no soc digne de la meva tasca. Agafa el segell i emporta-te'l d'aquí. Jo ja no soc digne de seguir sent el seu vigilant."
Mentre diu això senyala una pared, i desapareix. En Tajo troba l'accés a una cambra secreta on hi ha tres cofres. El del mig s'obre tant bon punt el toquen, desvetllant una caixa que Evea detecta que és màgica i que el seu propòsit es amagar un objecte màgic de qualsevol intent de detecció. Al obrir la caixa veuen una estatueta de Jade que tant bon punt veu la llum emet sis rajos verds. Cinc d'ells toquen a cada un dels aventurers, mentre que el sisè sembla que es dirigeix cap a fora del castell.

Al rebre l'impacte d'aquestos rajos, tots ells veuen un flash ver seguit de la visió d'un exercit de criatures de pell vermella que ataquen un poble de camperols al continent de Tian Xian. A continuació la visió canvia de lloc i es veu a un home oriental vestit amb robes d'emperador parlant amb un amic seu al costat d'un estany. De sobte, l'amic es comença a transformar en un gegant de jade que acaba amb la vida de l'emperador d'un sol cop. La imatge s'esvaeix mentre el gegant verd aixeca victorios la seva espasa mullada de sang, per materialitzarse en una altra visió on es veu un home d'aspecte oriental venent una espasa de gran bellesa a un home d'aspecte viking que va vestit amb robes de qualitat. La imatge s'esvaeix i es veu a la Ameiko despertant del seu son, però vestida amb les riques robes d'una emperadriu. En aquesta visió Ameiko es troba assentada a un tron de jade. Despres d'això tots ells es desperten.

Un cop recuperen la consciencia saben diverses coses. La primera es que la terra atacada per els diables és el llunya regne de Minkai, que l'home mort per el gegant verd era l'emperador Shigure de Minkai. El jove que ven la espasa era en Amatatsu Tsutoku, qui va canviar el seu nom per Rokuro Kaijitsu, l'avi d'en Musashi i la Ameiko. La espasa que ven es la espasa Suishen, una arma ancestral de la família Amatatsu i que la seva recuperació es aportarà més pistes sobre el llegat d'aquesta familia. En Tsutoku va vendre l'espasa a en Fynn Snaevald, a la ciutat de Kalsgard per tal d'aconseguir fons per la fugida de la seva familia.

Saben també que els Amatatsu són la darrera família amb drets al tron de Minkai i que Ameiko es l'hereva legitima al títol d'emperadriu. No només això, sinó que el segell dels Amatatsu, l'estatueta de jade, ha anomenat a en Tajo, en Teku, Lady Ardunia i Evea com a membres de la família Amatatsu. Finalment saben que els Oni que van atacar Minkay poden detectar el segell i que cal que el desin dins la seva caixa per evitar que els puguin detectar.

Els altres dos cofres contenen un petit tresor que conté els següents elements.
  • Un daisho amb el segell de la família Amatatsu. Aquests permeten al samurai que el porti desafiar als seus enemics més cops del que sería normal.
  • Dos Kukris fets amb un metall de to clar, que permeten adquirir al seu portador el talent de ninja d'invisibilitat durant un assalt.
  • Una espasa llarga que permet al seu portador llençar el conjur de llum i que quan es fa aquesta s'il·lumini creant un halo de llum al voltant de l'empunyadura. A joc amb l'espasa hi ha un escut amb l'emblema de Iomedae. Aquests elements de Iomedae donen al paladí que les faci servir usos addicionals de la seva habilitat d'imposició de mans
  • Un shamisen i un llibre que explica les bases d'aquest instrument. Si un bard toca una nota durant una batalla, pot allargar el temps del seu cant inspirador.
  • Un penjoll amb forma de drac oriental que permet a un llançador de conjurs espontanis llançar un encanteri de primer nivell addicional al dia, així com poder canalitzar energia positiva un cop més al dia.
Sembla que el tresor del castell estigui pensat per un pal·ladí de Iomedae, un Pícar, un samurai, un oracle de vida i un bard. Sembla que el destí estiguès esperant als nostres aventurers!!!

Fi de la primera part de l'Adventure Path.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada