25 de març del 2017

Campeones de Verne

Avui, després de més d'un any i mig d'haver participat en la campanya de Crowfounding, tinc a les meves mans el exemplar físic del joc Campeones de Verne, editat per Nexo Ediciones. Val a dir que ja fa un cert temps que els mecenes tenim a les nostres mas diverses còpies en pdf del joc.

Aquest joc ens porta a l'època victoriana de les noveles de Juli Verne, condimentant amb una mica de Steampunk, i ens permet posar-nos a la pell d'aventurers que pertanyen a una organització anomenada Verne que té per objectiu mantenir la pau al món i fomentar el progrès i que fou fundada per gent com el Capità Nemo, en Phileas Fogg, en Miquel Strogoff i d'altres, tots ells protagonistes dels clàssics d'aventures de l'escriptor francès. Aquesta organització la formen homes i dones que han realitzat grans gestes o que han desenvolupat objectes mecànics impressionants. Estan enfrontats a Robur, un científic que apareix a les obres Robur el Conquistador i El dueño del mundo i que vol conquerir el món fent servir els seus enginys mecànics.

Portada del Joc Campeones de Verne.

Una cosa curiosa que té la ambientació es que, com que Juli Verne va imaginar molta tecnologia avançada al seu temps, com a exemple emblemàtic tenim el Nautilus, els personatges podran disposar d'aquesta tecnologia com a part de l'organització Verne, encara que per els seus coetanis siguin objectes extranys o fins i tot diabòlics.

El llibre incorpora les fitxes d'alguns herois de les novel·les de Juli Verne, com ara la del Capità Nemo

El manual te tapes dures i te una mida A5 amb 215 pàgines, el fan un manual resistent i molt manejable. De la seva extensió, una bona part està dedicada a aventures jugables (fins a 6) i a fitxes de personatges pregenerats, on trobarem els protagonistes més emblemàtics de les ja clàssiques novel·les.

Vaig decidir-me a participar en aquell Verkami, per que a la meva adolescència els llibres de Juli Verne van ser dels meus preferits. Recordo haver  llegit en aquella època Cinc Setmanes en Globus, 20.000 llegues de Viatge Submarí, Viatge al Centre de la Terra, Miquel Strogoff el correu del Tsar, i sobre tot, Un capità de 15 anys. Puc dir, per tant, que aquest autor forma part dels meus fonaments com a afeccionat a la lectura, però sobretot, al genere d'aventures. I quina millor manera de viure aventures en ambientacions fantàstiques o llunyanes que jugar a rol? Quan vaig veure que sortia el mecenatge m'hi vaig tirar de cap. 

Ara només falta llegir be el manual (deures per setmana santa) i tastar el joc a taula. Ja us diré que em sembla tot plegat.

Fins aquell moment, que els daus us acompanyin!

1 comentari:

  1. Ei!!! Que bé que el blog torni a estar actiu! Gran notícia! Sobre Campeones de Verne, no cal dir que el punt de partida promet. Veure'm si la resta també està en consonància. Serà interessant llegir la teva opinió. Encara no m'he llençat a aquest tipus de gènere, tot i que fa temps que n'estic temptat. Vaig estar fullejant Victoriana fa poquet i també fa bona fila.

    ResponElimina