10 de març del 2018

I jo que en penso de Pathfinder v2?

Aquesta setmana Paizo ens ha sorprès a tots i ha anunciat el llançament de una nova versió del seu joc de rol estrella Pathfinder per l'estiu de 2019. Tal i com es va fer durant la sortida del joc, previ a la sortida del joc, s'alliberarà una versió de prova l'agost d'aquest any per tal que els jugadors puguin donar la seva opinió del joc.



Els detalls d'aquest play test el podeu trobar a aquest enllaç i que la Societat Pathfinder de Barcelona ha traduit al seu Facebook i per tant, mes que reproduir-ho aquí el que vull es reflexionar sobre aquesta noticia.

Val a dir que, durant els darrers anys Pathfinder ha estat el joc de rol al que més he jugat, en part per la seva popularitat al meu grup de joc, en part per la meva col·laboració amb la Societat Pathfinder de Barcelona. La meva opinió és que, després de 10 anys de joc, la quantitat de opcions en forma de dots, classes, arquetips, ... ara ja es massa extensa i es molt fàcil trobar aquella combinació desequilibrant. En un joc on sempre s'ha buscat l'equilibri aquest es un punt força greu. Per altra banda, estem parlant que el joc no deixa de ser una revisió de la tercera edició de Dungeons and Dragons, una edició publicada fa gairebé 20 anys. En aquest temps els jocs de rol han evolucionat molt, deixant enrere els jocs de combat i donant, cada cop més espai a la narració d'històries. Com exemple d'això que dic es que fins i tot la cinquena edició de D'n'D han incorporat mecàniques centrades en la interpretació i en la narració. 

Una cosa que ha anunciat Paizo es que, al igual que va fer per facilitar la transició entre D'n'D 3.5 i Pathfinder, preparà unes regles de conversió entre la primera i segona edició de Pathfinder. Això ens dona una pista que el joc no ha de trencar massa en el que tenim fins ara. Així dons, espero que aquesta nova versió del joc mantingui l'esperit que ha dut Pathfinder a ser un referent en el món dels jocs de rol però que al mateix temps el posi al dia, fent al mateix temps un reset necessari amb un reglament que ja es massa extens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada