1 de juny del 2018

Venture City

Venture City es una ambientació per Fate, publicada en castellà per Nosolorol, en la que els jugadors es posaran en la pell d'uns super-herois. El gir que te aquest món es que en lloc de jugar a l'època actual, aquesta ambientació ens duu a jugar en un futur proper al mes pur estil cyberpunk.


El que ens diu la ambientació oficial es que en algun moment en el nostre futur, comencen a aparèixer gent amb super poders. En principi ningú sap per que passa, i les teories són del més diverses, des de mutants a projectes secrets del govern que s'han anat de mare passant per una invasió alien i per [posi aquí la seva teoria consparanoica preferida]. Una de les corporacions va dur a terme experiments amb algunes d'aquestes persones i van descobrir que

  • L'origen dels super poders es genètic. Tothom te un poder dormint, però no en tothom es manifesta.
  • Van aconseguir aïllar una droga que provoca que els poders adormits es despertin.
No va passar temps abans que la resta de corporacions aconseguissin la formula i creessin els seus propis superherois. Ara, els superherois són soldats en una guerra corporativa secreta, alguns dels quals apareixen sovint a les noticies protegint a la gent en un intent d'aconseguir millorar la imatge pública de la companyia a la que pertanyen.

En aquest món, els super-malvats són o gent amb super poders fora de l'orbita corporativa i que tenen la mala sort de tocar els nassos a una corporació, o bé supers corporatius que cauen en desgracia.



Feta aquesta descripció, diré que els PJ amb els que jugarem seran personatges amb super poders. Degut a la mecànica del joc, el tipus de supers que portarem seran més propers a la patrulla x que no pas a un superman. Quan creem el nostre PJ disposarem un seguit de punts extra per comprar proeses, com en el Fate Bàsic, però aquests punts els podem gastar en comprar poders i en fer-los mes potents. A part dels 3 punts bàsics per proeses, disposarem de 3 més per aquest poders, de manera que podem tenir-ne de manera limitada, sense perdre la capacitat de recuperar punts de destí al començar la sessió de jocs.

El més interessant de aquest suplement es que tal i com estan definits els superpoders, podem fer servir aquestes regles com un toolbox per tal de plasmar poders en altres ambientacions. Per exemple, si tenim un mag que faci meravelles amb el foc, podem fer les regles d'aquest suplement per crear-lo.



Sobre la ambientació diré que a mi m'ha agradat força, dons em permet fer una volta a un tipus de ambientacions, les de futur fosc, que m'agrada, plantejant el joc des de un punt de vista original. De la primera tongada d'ambientacions que ha publicat Nosolorol, aquesta es la que més m'ha agradat i que més s'adiu als meus gustos rolers. Si que es cert que el sistema Fate no el tinc massa per la mà i en moltes ocasions, si els jugadors no entren en la part narrativa, se m'ha acabat convertint en un intercanvi de punts de destí entre els jugadors i el master.

Per finalitzar afegiré que a aquest mateix blog, podeu trobar, a la secció de descarregues, un full de personatje per a aquesta ambientació en castellà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada