7 de març del 2020

Pasión de las Pasiones en Kickstarter

Avui vull parlar d'un d'aquells jocs que quan sents a parlar d'ell segur que penses que t'estan prenent el pèl. Però resulta que no, que es un joc real i que pot ser fins i tot força divertit. Es tracta de Pasión de las Pasiones.


Aquest joc ens posa en la pell dels protagonistes d'una telenovel·la sud-americana, al més pur estil Pasión de Gavilanes o Cristal. Els personatges de la història segueixen els arquetips clàssics d'aquests tipus de serials, com la noia maca, la dona controladora, un seductor galan o l'empleada tafanera que sol tenir el paper d'alleujament còmic. Fins ara hi havia una versió ashcan o de proves, que es en la que em baso per fer aquest comentari, però ara està en plena campanya de micromecenatge per treure l'edició definitiva.


A nivell de mecàniques, aquest funciona com un PbtA. El que el fa diferent es que quan un moviment ens demani una tirada de daus, en lloc de sumar un valor estadístic, hem de contestar a unes preguntes de tipus si o no. Per cada si obtindrem un +1 a la tirada. Per exemple, si un personatge vol seduir a algú, se li pregunta si està vestit per la ocasió. En cas afirmatiu, el jugador guanya un +1 a la tirada. El sistema no es nou, però aquest joc li sap treure molt de suc.

L'altra mecànica important es la relacionada amb la audiència. Els jugadors que no estan interpretant l'escena en curs, fan el paper de la audiència asseguda davant el televisor. I com a bona audiència reaccionaran al que passa per pantalla. Cada un dels arquetips busca una reacció concreta en un segment del púbic. Si l'aconsegueixen, guanyen experiència. Per exemple, cada cop que les adolescents s'enamorin una mica del Caballero, el seu jugador es marca experiència.

Si us pica la curiositat, heu de saber que teniu una versió d'inici ràpida gratuita a DriveThruRPG i si us convenç, podeu participar a la campanya de micromecenatge que ara mateix hi ha a kickstarter. Actualment la campanya porta recaudats gairebé 30.000$, superant amb escreix l'objectiu inicial de 5.000$.

Una de les coses que es pot veure al quick start i que no sortia a la versió ashcan, es que s'han afegits playsets o entorn de joc que posen marc a la nostra novel·la. Amb l'èxit de la campanya s'hi afegiran nous escenaris, així com nous arquetips de personatge, que expandeixen el mon base.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada