4 de març del 2021

Consells per a directors novells per celebrar el Dia del Director de Joc.

Avui fa 13 anys que ens va deixar en Gary Gygax, un dels creadors de Dungeons & Dragons. Des de fa alguns anys, aquesta efemèride es celebra amb el Dia del Director de Joc. 

 

 

Per celebrar-ho m'agradaria donar algun consell a aquells jugadors que es vulguin posar a l'altre costat de la pantalla.

Comença amb algun joc que coneguis.

 
Sembla una recomanació de calaix, però un bon punt de partida es començar amb un joc que coneguis com a jugador. Si que es cert que normalment el coneixement del sistema que es té a nivell de jugador no es el mateix que es té a nivell de director, però com a mínim ja tens una idea del to que necessita aquest reglament.

 

Escolta als jugadors.

 
Aprèn a escoltar els jugadors, no només allò que et diuen, si no allò que no et diuen. Coses com les habilitats que tenen a les seves fitxes et donen una pista de les situacions que volen veure els jugadors. Escoltar també inclou en aprofitar allò que et diuen a la taula per fer-ho servir contra ells més endavant. No se, si un PJ farda d'haver saquejat un poble llunyà,  què passarà quan torni a aquell lloc com a part de la teva campanya?

 

Aprofita els mòduls i campanyes d'altres.

 
Què no et faci vergonya fer servir aventures publicades per tercers. A mi em costa molt crear campanyes llargues i agraeixo molt aquest tipus de publicacions.

 

Planifica, però...

 
Tingues les coses planificades, però sigues flexible i adaptat. Sincerament, molt poques vegades els jugadors faran el que tu esperes, i per tant, et tocara redirigir les histories cap allò que tenies al cap. Però tingues sempre a mà el material per la sessió de joc. Amb temps guanyaràs flexibilitat, però, sempre, sempre, porta alguna cosa preparada.

Sigues flexible.

 

Aquest consell el tinc en ment per campanyes. Ei, aquesta història èpica que tens al cap es genial. Ara et diré un secret. Quan una història veu taula, aquesta agafa vida i deixa de ser la teva història per ser una història compartida. Sigues flexible i incorpora els resultats del que passa a taula a la teva història. Aconseguiràs que els usuaris vegin a la història com alguna cosa seva fent que la seva experiència de joc millori.

Ja només em queda animar-vos a experimentar l'experiència de fer de director de joc i desitjar a tot aquell que ja ho hagi fet un feliç dia a tots aquells que ens dirigeixen partides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada