3 de març del 2021

Secretos del Mundo Mágico. Harry Potter a un món Fate.

Si l'altra dia us parlava de Howarts, el joc de rol PbtA per Harry Potter, avui us vui comentar l'existencia de un joc ambientat en l'univers creat per J.K.Rowling, però aquest cop fent servir el sistema Fate. El joc es Los Secretos del Mundo Mágico i ha estat creat per Laura Guerrero i ilustrat per Loremi Arts & Craft.

Aquest joc ens permet no només posar-nos en el paper de un estudiant de Howarts, si no que també ens permet interpretar el paper de un adult dins d'aquest univers màgic. 

A nivell de regles, val a dir que fa servir l'edició Accelerada de Fate (FAE) però afegint alguns temes que venen de l'edició Bàsica de Fate. De fet els principals canvis que s'han fet es el que no es fan servir els estils de Fae sinó que es defineixen uns de propis, mes semblants a les habilitats de FATE. També ens defineixen la manera de assignar punts d'experiència. Hi ha un capítol dedicat a explicar aquestes diferencies.

El manual ens mostra regles per definir la nostra vareta, indicant material i nucli, pocions, un important bestiari, un herbolari i una llista de objectes màgics i de encanteris per fer servir al joc. Personalment m'ha agradat molt el sistema de varetes, que permet que cada mag tingui una vareta màgica pròpia i adecuada a la seva personalitat, una cosa que casa molt ve amb la ambientació i que ens permetrà, durant els inicis de la nostra partida, fer una visita a ca n'Olivander i reproduir aquella escena del primer llibre.

A nivell visual, es un joc preciós, la feina de Loremi és fantàstica, donant de personalitat pròpia al manual sense deixar de ser identificables per als seguidors de la saga.

Teniu una xerrada amb les autores del joc al Podcast Territorio Indie. El joc, que encara està en una fase de desenvolupament, el podeu trobar, en descàrrega gratuïta a la plana d'Itch.io de la autora.

Per jugar a aquest joc necessitarem, a part del manual del joc, una copia del Fate Accelerat (descarregable des de la web de nosolorol i uns quants daus Fudge, encara que podem fer servir 4 daus de 6 cares. 

En resum, una altra alternativa atractiva i gratuïta per a jugar a rol al mon de Harry Potter, en especial si us agrada el sistema Fate. També el recomano per jugar amb personatges que no siguin estudiants de Howarts. A la part negativa, es que ens segueix quedant pendent un sistema per jugar a quidditch.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada