1 d’octubre del 2021

The Hills Press ens porta Old School Essentials

A aquestes alçades, segur que ja us heu assabentat de la preventa que The Hills Press està fent del joc Old School Essentials, un joc OSR basat en la versió B/X (Basic / Expert) de D'n'D, que es va publicar als Estats Units l'any 1981

Per tant, amb aquest joc podem recuperar les sensacions que vam tenir quan jugàvem a la primera edició del joc de rol més venut de la història.

OSE te una filosofia modular. Per jugar-hi necessitem un llibre de regles bàsiques i després una serie de guies de genere que ens permeten jugar amb fantasia estil D'n'D primera edició (Fantasia Clàssica), Advanced D'n'D (Fantasia avanzada) o, com està anunciat, en un mon post-apocalíptic

D'aquest retro-clon cal destacar que l'autor, Gavin Norman, ha fet una gran feina de recerca en antics fòrums, revistes, etc de l'època per tal de trobar els aclariments que els propis autors originals feien a algunes regles que a l'edició original del joc que, quan es llegien al manual, quedaven una mica a l'aire.

L'edició està formada per 5 llibres que, per aquesta preventa venen recopilats en una caixa. Aquests llibres son

  • Regles Bàsiques : El mòdul comú per totes les ambientacions
  • Fantasia Bàsica - Regles de Genere : El reglament per jugar a fantasia com es feia a la caixa vermella de Dalmau Carles.
  • Fantasia Bàsica - Conjurs per Clergues i Mags : Un grimori per les classes màgiques del joc.
  • Fantasia Bàsica - Bestiari : Un conjunt de monstres als que els jugadors s'hi poden enfrentar.
  • Fantasia Bàsica - Tresors : Una guia de tresors per a les nostres aventures.

Adicionalment, s'ofereixen com a complements a aquest procés, dos opcions 

  • Pantalla del Màster de mida A4
  • Fantasia Avançada : Regles de Genere i Fantasia Avançada : Conjurs per a Druides i il·lusionistes.

A part d'això, en funció del numero de vendes podem obtenir uns suplements molt interessants. De cara al futur, i si a l'editorial segueixen la seva política de publicar suplements quan s'arribin a un cert nombre de manuals venuts (crec que són 700), podem gaudir de més material per aquest joc.

Pel que fa a preu, podem comprar la caixa amb els 5 manuals per 64,95 €, que podem complementar amb la pantalla del Màster (19,95 €) o amb els manuals de fantasia avançada (29,95 €). També tenim la opció de comprar tot el material de la campanya per 99,95 €.

Ho trobo car? Sincerament, no. Els manuals estan impresos en paper de qualitat (135 gr) i enquadernats en tapa dura. Tenint en compte que son 5 manuals i que, només mentre duri la campanya es podrà obtenir en format caixa, crec que es un bon preu. Per comparar, el manual del jugador de la cinquena edició de D'n'D costa uns 40 € i ens hem de deixar gairebé 120 € per tenir la triada de manuals (del jugador, del Màster i bestiari) per tenir l'experiència de joc complerta.

Pel que fa a terminis d'entrega, The Hills Press diu que te previst els enviaments del joc durant el mes de Gener de 2021. Personalment, i vista l'experiència que he tingut amb els Verkamis d'aquesta editorial, no crec que ens arribi per aquesta data, o que si ho fa, això ens suposi que Ironsworn o el que hi ha pendent del mecenatge de Liminal s'endarrereixin encara més. De totes maneres, espero haver de menjar-me les meves paraules. El que si que tenim, en el moment de formalitzar la compra, els PDF preliminars dels llibres de regles bàsiques i regles de genere, i en Víctor Romero ha dit que al finalitzar la campanya, el proper dia 13 d'octubre, tindrem disponibles els 5 PDF.

Sense cap mena de dubte, es una opció molt interessant per tenir un joc de la vella escola. També es cert que en breu tindrem una reedició de les Aventuras en la Marca del Este que pot ser una bona alternativa a aquest joc. En el meu cas, no tinc cap joc que ompli la categoria de jocs de la vella escola, fet que fa que m'estigui repensant fer-me amb aquest joc.

Enllaç a la pàgina de preventa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada