21 de gener del 2022

El Imperio Final, de Brandon Sanderson.

Avui us vull parlar de El Imperio Final, la primera part de la saga Nacidos de la Bruma, escrita per Brandon Sanderson. Es tracta d'una novel·la que he llegit aquests darrers dies i de la que he gaudir força. La meva intenció és que, durant els propers mesos, seguiré amb altres llibres d'aquesta saga.


Val a dir que, a data d'avui, la saga Nacidos de la Bruma consta de 6 llibres. Aquests estan organitzats en dos trilogies que transcorren al mateix univers, però que estan separades per 300 anys en el temps. Sanderson, dins els seu The state of the Sanderson (en anglès) ja ha anunciat que enguany sortirà la setena novel·la d'aquesta saga, com a mínim en anglès

Dit això, us faig un repàs del llibre amb espòilers, per tant, no cal que seguiu si us voleu llegir aquest llibre en el futur.

Sanderson ens presenta un món on els Skaa han estat esclavitzats durant el darrer mil·lenni sota un regim governat amb mà de ferro per el Lord Legislador. La noblesa posseeix una  poderosa màgia, l'alomància , que és la gran aportació als mons de fantasia que fa l'autor, basada en ingerir metalls per cremar-los més tard i extreure el seu poder. Val a dir que malgrat que la alomància està reservada als nobles, les seves relacions amb els Skaa, malgrat d'estar regulades per la llei ha fet que alguns d'ells presentin poders alomatics.

El Lord Legislador és una figura divina que va ascendir mil anys enrere al poder i des de llavores governa el món amb mà de ferro, sent els obligadors i els inquisidors el braç executor d'aquest poder.

En aquest món, del cel sempre apareix ennuvolat i la pluja descarrega les cendres procedents de llunyanes muntanyes de foc. Durant la nit la boira ho cobreix tot i els Skaa resten tancats temorosos dels esperits que porta la boira. Només uns pocs s'aventuren a sortir per la nit, entre ells el Kessler, un Skaa que domina els poders de l'alomància i que viatja entre plantacions d'Skaa. 

En Kessler acabarà per trobar a la Vin, una noia jove que forma part d'una banda de lladres de poc nivell però que es sensible a l'alomància i la adopta com a aprenent en els misteris de la màgia. A diferencia de la majoria d'alomantics, que només poden cremar un sol tipus de metall, en Kessler i la Vin poden fer servir els 8 metalls per recuperar la seva màgia. A partir d'aquest moment, veiem com es planeja i s'executa un pla per enderrocar el poder establert a l'hora que la Vin anirà, i nosaltres, anirà descobrint el seu potencial màgic.

Una de les coses que em va cridar la atenció d'aquest llibre són els sistemes màgics que fa servir. A part de la alomància, també tenim la ferrumaquia, una magia que permet acumular certes habilitats en un metall per poder-ho recuperar més tard. Aquest poder es presentat a partir d'un dels personatges del llibre, en Sazed qui explica a la Vin l'origen del seu poder.

També m'ha agradat força les trames secundaries que volum al llibre i que, malgrat ser el clàssic camí de l'heroïna, te tot un seguit de trames secundaries que donen volum al la història. Fins i tot ens trobem amb una trama que reprodueix els tòpics de les comèdies romàntiques. 

Per acabar, diré que he gaudit força de la lectura i que no crec que trigui gaire en llegir la segona part d'aquesta saga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada