22 de març del 2022

El Pathfinder més Salvatge

En aquest moment, tenim que HT Publishers está en plena campanya de Pathfinder per Savage Worlds. Justament aquests són els dos jocs que més he jugat i dirigit els darrers anys, així que, que pot anar malament?

En aquesta prevenda, per 50 euros podem tenir, en format físic i digital
  • El manual bàsic de Pathfinder per Savage Worlds.
  • El mòdul La Ultima Esperanza de Hondanada.
  • Els encarts per la pantalla del màster personalitzable.
  • Bloc de fulls de personatges.
Hi ha també opció en digital i en tapa dura o be de comprar els components per separats. A part, en funció dels diners aconseguit durant aquest procès s'aniran desbloquejant diverses metes, com sol ser habitual a les prevendes d'aquesta editorial.



Anàlisi

Una de les coses a destacar és que en el moment en el que ens apuntem al mecenatge, tenim acces a la versió digital del manual bàsic i el modul.

Quan obrim el manual, el primer que veiem és que aquest porta tot el necessari per jugar, sense necessitar de tenir el manual bàsic de Savage Worlds Edició Aventura. La maquetació a dos columnes recorda al format habitual de aquest darrer joc, mentre que el fons imitació de pergamí de les pagines i les il·lustracions ens porten als manuals de Pathfinder.

Val a dir, que el joc no és una traducció de Pathfinder primera edició al sistema Savage Worlds, sinó que es tracta de portar Golarion, la ambientació per defecte de Pathfinder, i el sabor de aquest joc a Savage. Coses tan de D'n'D com el avançament per classes queden desplaçat, encara que les classes de Pathfinder si que es veuen reflexades la Joc.



En la creació de personatges, tenim que d'entrada tenim disponibles els ancestres corresponents a les races del bàsic de Pathfinder 1a edició, que són humà, elf, gnom, nan, hobbit halfing, semi-elf i semi-orc. L'altra diferencia és que podem triar un avantatge de classe, que es corresponen amb les classes de Pathfinder. També és cert que si no es vol, es pot agafar un avantatge professional o de rerefons si volem jugar amb personatges sense classe. Personalment, aquesta opció treu l'aroma a Pathfinder i per tant, no la recomano a no ser que vulgueu fer servir aquest manual com un genèric d'espasa i bruixeria. Per cert, com a exemple de cada classe ens trobem amb els personatges icònics de Pathfinder, amb les seves estadístiques per si volem fer-los servir de pregenerats en una sessió ràpida. Una alegria tornar a trobar-me amb Valeros, Merisiel, Kira i companyia.



La resta de creació de personatges és la mateixa que en l'edició Aventura de Savage Worlds, es a dir, es trien avantatges, desavantatges, habitats, característiques i valors derivats.

Un tema que ha quedat reduït és l'alineament, en aquest joc passem a tenir només un eix (bo, neutral, malvat) enlloc dels dos eixos que tenim a Pathfinder. Segueix sent una guia moral i només te efectes pràctics a les classes divines. Això si, amb algunes desavantatges com el codi d'honor és un tema que casa molt bé. Atents dons, Paladins amb el que feu!

El tema màgic seguim tenint la base dels punts de poder de Savage Worlds. Els avantatge de classe corresponent a les classes amb màgia de Pathfinder, ens atorguen punts de poder que podem gastar fent servir conjurs basats en la habilitat de Fe (màgia divina) o de Hechiceria (màgia arcana).


El que ha de venir

A part d'aquesta prevenda, HT Publishers ha anunciat també els següents suplements per aquesta primera onada :
  • Abril de 2022 : Manual Bàsic. (ara en preventa)
  • Maig de 2022 : Compendi de Golarion. Aquest suplement ens mostra a grans trets com és el món on es juga a Pathfinder.
  • Juny de 2022 : Bestiari. Tot i que el manual bàsic te un apartat dedicat al bestiari, aquest suplement l'expandirà
  • Juliol de 2022 : Baralla de persecucions dramàtiques. Aquesta baralla afegeix una nova dimensió a les persecucions dins del joc.
A tots aquells que entrin a les 4 fites anteriors, en el moment de comprar la baralla de persecucions dramàtiques rebran de manera gratuïta la Guia de Varisia, la regió més famosa de Golarion i on s'ambienta la primera senda d'aventures anunciada per Pathfinder Salvatge, que no és altra que El Auge de los Señores de la Runa, que rep la seva tercera reencarnació després de ser una campanya per Dungeons And Dragons, Pathfinder i ara Savage Worlds

Conclusió

Com ja he dit, Pathfinder i Savage Worlds són dos jocs als que he jugat molt els darrers anys. Per tant, és un joc que no puc deixar passar. La ambientació, que no deixa de ser un poti-poti de tot allò interessant de la fantasia lúdica, sempre m'ha agradat. En quant a sistema, Savage Worlds és, per mi, mes àgil que d'n'd i sobre tot, ens deixa més llibertat a l'hora de fer evolucionar el nostre personatge. Potser algú trobarà en falta l'evolució guiada que son les classes i els nivells, però jo no estic a aquest joc.

Un altre punt a favor. Només s'adapta el manual bàsic de Pathfinder, així que no tenim les classes que van aparèixer als diferents suplements de Pathfinder. Tampoc tenim els arquetips, que eren les especialitzacions dins les classes, però crec que el sistema de Savage ho supleix be gracies a les avantatges que podem anar triant al avançar el jugador.

Per acabar. A mi em va treure de Pathfinder el munshkineig dels jugadors que buscaven la combinació de dots per fer el seu personatge invencible i que acabaven per trencar el joc. En aquest cas, i per ara, doncs només tenim un sol manual, no la tenim en aquesta ambientació Salvatge.

A l'aspecte negatiu, diré que trobo a faltar alguna guia de traducció per tal de convertir el meu material de Pathfinder a Savage Worlds. Però segur que no m'impedirà recuperar algun escenari i campanya que m'agraden molt a aquest sistema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada