5 de maig del 2021

Mecenatge de Starforged. Un derivat de Ironsworn de Ciencia Ficció.

Aquests dies està en marxa la campanya de mecenatge del joc Ironsworn:Starforged, una adaptació de Ironsworn a un entorn de ciència ficció que veu molt de series com The Mandalorian o Firefly i que ha estat desenvolupat per Shawn Tomkin, el mateix autor de Ironsworn.

 

Val a dir que aquesta campanya és per la versió en anglès del joc, pero que vist que Ironsworn va recuadar no fa gaire prop de 28.000 € al verkami de la seva edició en castellà, no m'estranyaria que el veiéssim traduït aviat.

En aquest joc ens trobarem que hi ha hagut un cataclisme que ha forçat a l'humanitat a abandonar la Via Làctia i s'ha establert a The Forge, un cúmul estel·lar situat a 1.700 anys llum sobre el pla de la nostra galàxia. La natura d'aquest cataclisme es una cosa que queda oberta a la taula, encara que se'ns ofereixen un seguit d'opcions. I es que una de les passes inicials a fer en aquest joc, es definir les nostres veritats, un seguit de afirmacions sobre el nostre món.

Dins The Forge tenim 3 regions, en funció del nivell de exploració. Una primera regió és Terminus, el primer lloc colonitzat per els humans i on els assentaments han anat progressant els darrers 200 anys. La segona regió s'anomena The Outlands, que son els territoris explorats recentment amb pocs assentaments i una tercera regió, coneguda com a The Expanse que correspon als territoris per explorar. Hi ha una quarta regió, el que s'anomena The Void que correspon al espai vuit fora de The Forge. Personalment em fa pensar en la exploració de Nord-amèrica, amb una costa est ben establerta, una territori central poc conegut i un llunyà oest per explorar.

Estem on estem, The Forge és un univers ple de perills i de grans meravelles destinades a aquells disposats a explorar-lo. 


A nivell de sistema, el joc es basa en Ironsworn, que al seu torn s'inspira en els PbtA, però donant un parell de girs al sistema. D'aquest joc hereta les seves tirades, on llençarem un dau de 6 cares al que sumarem el valor d'una característica i els modificadors adients i compararem el resultat amb la tirada de 2 daus de 10 cares, de manera que si el dau de 6 + bonificadors supera els dos daus de 10 per separat, tindrem èxit, si només supera un d'ells tindrem un èxit parcial o si no en superem cap, fallarem la tirada.

L'evolució dels personatges vindrà donada per acomplir els Juraments que anem fent al llarg de les sessions de joc. Partirem d'un jurament inicial que serà la motivació del nostre personatge. A aquest primer jurament hi afegirem altres representant els compromisos que anem adquirint durant el joc. Acomplir aquest juraments ens aportaran beneficis. Trencar-los ens generarà problemes.

Al igual que amb Ironsworn, Starforged ens proposa tres experiències de joc. Per una banda, podem jugar de manera Guiada, en la que un dels jugadors fa de Director de Joc i la resta s'encarreguen dels PJ. La segona opció es el mode Cooperatiu, on tots els jugadors es posen en la pell d'un PJ. Mitjançant un seguit de taules, anomenades Oracles, i els resultats de les nostres tirades, anirem generant l'història. Per últim, tenim la opció de joc en Solitari, on podrem aprofitar els Oracles per gaudir d'una experiència de joc en solitari.

Al entrar en el Kickstarter, rebrem una versió preliminar del joc en PDF amb tot el necessari per jugar. Llegint el manual m'han vingut al cap que potser es podria reclutar una tripulació semblant a la de la Serenity si juguem en joc guiat o cooperatiu o be ser un caça-recompenses espacial solitari inspirat en Boba Fett.

 

La campanya estarà activa fins el proper 27 de Maig, podeu contribuir-hi entrant des d'aquest enllaç. A hores d'ara ja s'han recaudat més de 200.000$ superant l'objectiu inicial de 15.000$. 

Les imatges d'aquest post han estat extetes del pdf de la preview edition i son propietat dels seus autors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada