3 de juliol del 2021

Cants de la Farga (1.2) : Un viatge mogut

L'Andrade fa el darrer cop d'ull a l'estació Relic abans d'introduir les coordenades del seu salt. De seguida sent el brunzit familiar del motor-E al mateix temps que veu com l'entorn de la nau es torna de color vermellós. El salt dura unes poques hores que la Andrade decideix fer servir per revisar la escassa informació que tenen de l'estació Beowulf, destí d'aquest viatge. La seva lectura es interrompuda per el familiar so de l'alarma que la avisa del final del salt. Com es habitual en ella, s'asseu als controls de la nau per preparar-se per l'entrada a l'espai sub-luminic. 

Quan finalitza el salt la Andrade sent una explosió i nota com l'Elora Five, enlloc de fer un suau moviment, es desplaçada a gran velocitat. Les alarmes de la nau sonen mentre es van encenent pilots vermells als taulells de control mentre la Andrade intenta controlar la nau que gira sense control. Per sort sembla que la avaria no ha afectat als estabilitzadors i, no sense dificultat, aconsegueix estabilitzar la nau.

El primer que fa a continuació es comprovar que no hi ha cap amenaça al seu voltant. Quan veu que està tot tranquil "qui voldria estar aquí" examina els sistemes de diagnòstic. Sembla que tot s' originat per un error al motor-E de la nau

Per poder revisar el motor-E, cal que primer desconnecti els serveis no essencials de la nau. Després de passar mitja hora examinant el motor-E descobreix quin es el problema. Horroritzada veu que han pontejat el sistema de absorció d'inèrcia del motor-E, que es l'encarregat d'absorbir el moment i l'energia que es generen quan la nau surt de velocitats FTL. S'ho mira horroritzada conscient que si aquest salt no hagués estat a una regió deshabitada, podria haver tingut un greu accident. Retira el pont al sistema i fa córrer un diagnòstic de nivell 1 a tota la nau cercant qualsevol altre problema. Aïllada com està, enmig del nores, dubta si tornar a l'estació Relic o be seguir endavant amb el seu viatge. Després de molt pensar-ho, decideix que el millor que pot fer es tornar enrere i descobrir el que ha passat

"Pel ferro que ho faré"

 Amb la nau a punt, veient que no hi ha cap altre sistema afectat, introdueix les coordenades de l'estació Relic. El viatge aquest cop es tranquil i el motor-E actua suaument i sense donar cap altre ensurt.

Quan arriba a l'estació es dirigeix directament a veure el Serdyuk Ivan. El Herschel es sorprèn al veure-la

"Andrade, no havies marxat?"

"Necessito parlar urgentment amb el Serdyuk"

Amb cara encuriosida, en Herschel anuncia la seva presencia i el Serdyuk surt a rebre-la. 

"Utku, què fas aquí?" L'Andrade entra al despatx, tanca la porta i, visiblement enfadada deixa els components que ha tret de la seva nau

"Això estava fent un pont al motor-E de l'Elora Five. Algú de manteniment volia que tingués un accident. Necessito saber qui ha fet la revisió."

El Serdyuk fa passar el Herschel i li demana els registres de manteniment de l'Elora. Hi apareixen tres noms, la Kobayashi Nashida, la Thorn Halia, i el Edris Jorunn. Quan els intenten localitzar, els hi diuen que la Thorn Halia ha deixat la feina i ha sortit en un transport rumb l'estació Beowulf.

"Sembla que hauré de fer un viatge a Beowulf. Serdyuk, el meu viatge a Paragon haurà d'esperar".

"No t'entretinguis. Si no localitzes a aquesta tal Thorn, deixa-ho córrer i posa rumb a Paragon. Mentre tant donarem les seves dades als Curadors que passin per aquí per si tenen noticies d'ella."

Sense perdre més temps l'Andrade és posa en marxa. Fa el mínim de salts possibles i només s'atura el temps necessari per que el motor-E es recarregui després de cada salt. Un cop aterra a l'estació Paragon, pregunta per la Profit Margin, la nau que ha fet servir la Thorn per fugir.

Localitza la nau i s'hi adreça, allà pregunta per la Thorn, amb l'excusa de que te indicis d'una suposada malaltia, el Capità de la nau li diu que no te cap problema en donar-li aquesta informació, però, atemorit li demana a canvi que examini a la seva tripulació. Vist que està a un atzucac, accepta l'oferta del capità, tot demanant-li que no deixi sortir a ningú de la nau i que faci venir als seus tripulants que no estiguin a bord. Cal que la nau estigui en quarantena fins que ella pugui corroborar que no hi ha perill.

Malgrat que el capità assegura que la Thorn està a bord, no la poden localitzar. Ningú de la nau la ha vist sortir però ningú recorda haver-la vist des del moment que van atracar aquí. Desesperada volta durant hores per l'estació però no troba cap rastre. Sap que no te sentit seguir amb la cerca. No li queda altre remei que afrontar la realitat, que se li ha escapat entre les mans. Enfadada, abandona la cerca fa la suposada revisió mèdica de la tripulació de la Profit Margin i torna a l'estació Relic per informar al seu superior abans de reprendre el seu viatge cap a Paragon.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada