24 de juliol del 2021

Cants de la Farga (1.4) : Arribada a Paragon.


Passats un parell de dies, l'Andrade es troba millor i es veu en cor de seguir amb el seu viatge. Ara si, els motors de la nau la deixen molt a prop del planeta Paragon. Vist des de l'espai, aquest planeta es una gran massa d'aigua, amb unes poques illes de gran extensió que donen la sensació que estan en moviment. A poca distancia, pot veure una zona il·luminada al sud de l'equador.

El planeta Paragon

Estableix un rumb cap aquest punt del planeta. De seguida veu que l'assentament es troba sobre l'aigua, en el que sembla ser una gran plana de poca profunditat. Les edificacions estan disperses i han aprofitat l'espai entre elles per cultivar camps de conreu que sobresurten sobre les aigües. Mira de localitzar una zona no cultivada propera als edificis i aterra la seva nau.

De seguida pot veure com un parell de barques a vela s'apropen cap el punt on ha arribat. obre l'escotilla superior de la seva nau i surt a saludar-los.

"Salutacions. Vinc en representació del cos de curadors de l'estació Relic, situada a aquest mateix sector. Ens agradaria poder establir una relació amistosa amb vostès."

"Curadora, pugi amb nosaltres i l'escortarem fins a la casa comuna. Agafi la seva farmaciola."

L'Andrade accepta la invitació i es conduïda a la casa comuna. Es l'edifici més alt de la colònia i l'únic dels que ha pogut veure que te més de dos pisos d'alçada. A la porta l'està esperant la Jin Bruna, una dona que, a diferencia dels seus veïns, porta vestida una cuirassa metàl·lica, que a l'Andrade li fa pensar en les parets d'una nau espacial. 

Jin Bruna
"Curadora, la seva arribada no pot haver estat més oportuna. Fa un parell de dies una de Illes, que en realitat són grans criatures aquàtiques es va apropar força a la colònia i el moviment d'aigües va causar que algunes de les cases s'esfondressin. Tenim diversos ferits als qui els hi vindrien molt bé la seva assistència."

L'Andrade es conduïda a l'interior del a casa comuna on es troba a diversos ferits. Un noi jove l'informa de quins són els pacients que es troben pitjor. Es tracta d'un home va rebre un fort impacte al cap i del que no s'ha recuperat. Un cop examinat diu a la Jin

"M'agradaria poder dur aquest home a la meva nau. Allí podré veure quin es l'abast de les seves ferides.".

Amb la ajuda dels guardes que l'havien acompanyat, traslladen al ferit a la nau. Amb l'ajut dels seus escàners mèdics, l'Andrade pot veure que el cop li ha causat una hemorràgia interna. Veu també és necessari fer una intervenció quirúrgica i per aquest motiu prepara l'entorn per operar.

Passades un parell d'hores surt del quiròfan amb un somriure als llavis i diu als familiars que l'estan esperant al costat de la nau

"Se'n sortirà. Ara només li cal reposar durant uns quants dies".

Dit això va en busca de la Jin per tal de demanar-li si pot moure la seva nau prop de la casa comuna per fer-la servir d'hospital de campanya. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada