8 d’agost del 2018

#RPGaDay2018 Dia 8 - Com podem fer que hi hagi més gent jugant?


Vuitena pregunta del repte. Ara toca parlar de promocionar el nostre hobby. Sense cap mena de dubte és un tema complicat. Les dificultats que jo li trobo podrien ser que jugar a rol no és una cosa de poc temps, al final has d'invertir unes quantes hores del teu temps. I això, en el temps en el que vivim on tot ho volem depresa, es un handicap.

Crec que per apropar a la gent al hobby, es necessari primer fer una feina de divulgació. Encara hi ha gent que te mala imatge dels jugadors de rol. Cal dons, explicar que fem i convidar a aquells que mostrin interès a jugar una partida.

Això em porta a la pregunta, quin joc fem servir? Per mi el joc ha de ser un de mecàniques no massa complicades i, més important encara, cal que tingui una ambientació que pugi agradar al jugador. Si el nostre jugador novell es fan de Star Wars, dons per que no li proposem una partida ambientada en aquest univers? Potser no tenim gaire mà amb els jocs de Fantasy Flight Games, però podríem fer servir un sistema genèric (Savage Worlds, Fate, ...) adaptat a aquesta ambientació.

Una altra cosa a tenir en compte, serà no sobrecarregar el jugador de regles i mecàniques. Per seguir amb l'exemple de Star Wars, potser no seria el millor que de bones a primeres agafés un Jedi, dons te una capa de complexitat extra.

Però rebobinant, per mi el mes important es parlar sense complexos del que són els jocs de rol, explicar les fantàstiques aventures que juguem per tal de seduir-lo i finalment, acollir als jugadors novells amb els braços oberts.

Fins demà!

Podreu trobar les reflexions d'aquest desafiament en aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada