7 d’agost del 2021

Cants de la Farga (1.6) : Capturada!

 

L'Andrade no sabria dir quant de temps va estar tancada en aquell petit quarto que feia la funció de calabós.Un quarto on amb prou feines es podia estirar a terra i des d'on va poder sentir varies vegades, el brunzit dels motors de salt de la nau.

Quan es va obrir la porta la llum exterior la va enlluernà. Una mà forta la va emmanillar i, d'un cop a l'esquena amb l'empunyadura de la seva arma com a única indicació, la va forçar a caminar. Va ser baixada de la nau dins una estació espacial. Els cartells indicadors estaven en escrits en un alfabet que ella no sabia reconèixer, com tampoc era capaç de saber quina llengua es feia servir als retalls de conversa que anava escoltant durant el seu trasllat.

Finalment la van endur davant d'un oficial amb cara avorrida qui li va preguntar el seu nom i el seu origen. L'Andrade va contestar

- "Em dic Andrade Utku, soc membre del cos de Curadors. En funció dels Acords de Nova Centarui, que estableixen la lliure circulació de la nostra ordre, reclamo que se'm retorni la meva nau i em deixin tornar a la meva feina."

- "Molt be, Andrade Utku, sàpiga que estem molt lluny de Nova Centauri i que la seva ordre no te cap privilegi aquí. Per tant, i donades les seves habilitats, queda assignada a l'Infermeria de l'estació Sagan"

Abans que podès dir res més, la mateixa mà forta la va arrossegar cap als passadisos i la va dur al que semblaba una Infermeria. Allà van lligar-li la ma dreta i el peu dret a la mà esquerra i peu esquerra d'una altra dona. De seguida una veu amb fort accent estranger els hi cridà

-"Que esperreu! Aquestes Cunyes no es buidarran soles!"

Els crits van venir acompanyats d'una descarrega elèctrica per part de les manilles.

"Espavileu o el properr cop no serrà tan suau".

La seva companya va fer l'ademan d'anar cap a una dels llits on reposava un malalt. L'Andrade va haver de concentrar-se força per tal d'acompassar els seus passos als de la seva companya i mirar de no caure.

Amb dificultats, van anar fent les feines que els hi encomenaven, amb prou feines podia intercambiar unes poques paraules amb la seva companya, doncs cada cop que les veien parlant, la vigilant, a qui la seva companya anomenava la Grunyona, els hi fotia dos crits i en alguna ocasió alguna descarrega elèctrica de les manilles.

Tot i això va saber que la seva companya es deia Egge Hanne. També li va fer saber les normes que bàsicament eren que sempre haurien d'estar lligades, fer el que les hi deien i estar-se allà on els hi diguin i que si no ho feien, patirien una forta descarrega elèctrica procedent de les manilles. També li va dir que qualsevol intent de manipular-les podria ser fatal per a elles dos.

Enllaç a altres episodis de la serie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada