5 d’agost del 2021

#RPGaDay2021 Dia 5 - Tron

Pues si hi ha un tron, es que hi ha un rei. I qui pot ser aquest rei? dons he entrat als rankings de RPG Geek per veure quins son els jocs mes ben valorats i aquí m'he endut una bona sorpresa. I es que a data d'avui, si mirem el top 10 d'aquesta llista, ens trobem que la meitat d'entrades son manuals i suplements per La Crida de Cthulhu.

Per que dic que es una sorpresa? Per que m'esperava trobar més representació de Dungeons And Dragons. Si que és cert que el primer manual bàsic que trobem a la llista és La Guia del Jugador de D'n'D 5ª edició. No podem deixar de banda que als Estats Units Joc de Rol i Dungeons and Dragons són sinònims per el gran públic. Penseu un segon, a les sèries de televisió i pel·lícules en les que surten jocs de rol, a que estan jugant? Em jugo un pèsol a que juguen a Dungeons and Dragons.


 

Inclús en el moment en el que Dungeons and Dragons no va encertar el seu rumb, com va ser quan va sortir la quarta edició, els jugadors es van refugiar en coses com Pathfinder, que no deixa de ser una 3ª edició vitaminada, o en els retroclons de la OSR.

Per tant, i malgrat que no sigui un dels jocs als que he jugat més, només ens queda donar-li el tron a Dungeons and Dragons.

Per cert, deixeu que mencioni que el numero 1 de la llista és La Gran Campanya de Pendragon i que això em fa molt feliç.



Podreu trobar les reflexions d'aquest desafiament en aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada