15 d’agost del 2021

#RPGaDay2021 Dia 15 - Suplement

Possiblement una bona part de la meva roloteca estigui formada per suplements. D'aquells, els que m'agraden més són els que estan dedicats a aventures per els jocs. El motiu? Primer, que mai m'he considerat un bon escriptor d'aventures, però si que em trobo còmode dirigint aventures escrites per altres. O com a mínim, agafar-les de punt de partida per les nostres campanyes. El gran inconvenient d'aquest tipus de aventures es que a la llarga, poden ser massa guiades, sense deixar lloc a allò que posin els jugadors a taula. Es per aquest motiu que crec que poden ser un bon punt de partida.

Altres suplements que poden ser interessants són els que ens ajuden a definir una ambientació. En aquest cas, aquests suplements, idealment, haurien de estar a disposició de tots els jugadors, per tal de tenir un lore comú entre tots del món on es juga. 

Els que més odio són els suplements de regles, que afegeixen complexitat als jocs. Aquests si puc els deixo de costat.

Per acabar obriré un altre meló i es que de vegades ens trobem que les traduccions al castellà es queden curtes en suplements. Es nota que un cop hi ha el boom del bàsic, les editorials fan els seus càlculs i no sempre surten els números per facilitar la publicació d'un suplement. I ens trobem amb línies incomplertes.

Podreu trobar les reflexions d'aquest desafiament en aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada